World Tour

worldtour-rood-oranje-groen

Worldtour najaar 2017

Ook dit najaar is er weer een World Tour voor de rood-, oranje- en groen spelers van TV Napoleon! De bedoeling van deze Worldtour is om alle kinderen – naast de training – ook korte wedstrijdjes te laten spelen. In teamverband spelen ze dan tegen kinderen van omliggende verenigingen. De ene keer speelt een team in Haelen-Horn en een andere keer bijvoorbeeld in Heythuysen, Roermond of Beesel.
Een leuke manier om vaker te tennissen en om het plezier in tennis te vergroten!

De Rood/Oranje najaarscompetitie heeft in 2017 vijf speeldagen:
10, 17 en 24 september
1 en 8 oktober
Telkens op zondag: rood: 9.00 – 11.30 uur / oranje: 9.00 – 12.00 uur

De Groene najaarscompetitie heeft in 2017 zeven speeldagen:
17 en 24 september
1, 8, 15, 22 en 29 oktober
eventuele inhaaldagen op 5, 12 en 19 november

Klik hier voor teamindeling en speelschema van de Worldtour najaar 2017.

Veel regels bij de World Tour wedstrijden zijn hetzelfde als bij het ‘gele bal tennis’. Zo mag je twee keer serveren tijdens een servicebeurt, je mag ook onderhands serveren (rechtstreeks uit de hand, zonder stuit), de bal mag in de rally maar één keer stuiten en moet binnen de lijnen geslagen worden. Ook alle regels over sportief gedrag zijn hetzelfde, dus schelden, met je racket gooien of je tegenstander expres afleiden, mag niet. Maar dat spreekt eigenlijk voor zich.

De uitzonderingen zitten vooral in de telling. Hier staan alle spelregels op een rij:

Klik hier voor de Worldtour spelregels voor rood

Klik hier voor de Worldtour spelregels voor oranje

Klik hier voor de Worldtour spelregels voor groen

Blijft belangrijk dat ouders langs de lijn helpen met tellen en spelaanwijzingen. Oefening baart kunst! Kom daarom ook vooral naar onze jeugd play-in. Iedere tweede woensdag van de maand kan er flink geoefend worden. We trekken ieder kwartier opnieuw rackets zodat er leuke partijtjes tegen leeftijdsgenoten kunnen worden gespeeld.