Interne 16+ Mixed – competitie 2020

Hallo allemaal,

Zo langzamerhand zijn de meesten van ons weer aan het tennissen. Daarom is in overleg met het bestuur van Napoleon besloten om ook de interne competitie weer op te starten.

In maart van dit jaar zijn we de 14e jaargang van de interne voortvarend gestart met maar liefst 9 poules. Maar na twee speeldagen kon er door de omstandigheden rondom het Corona-virus niet meer gespeeld worden. Maar we willen, uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en de KNLTB, weer gaan beginnen. Na de afgelasting begin dit jaar is afgesproken om, als we weer konden beginnen, zoveel als mogelijk uit te gaan van de teams en de pouleindeling van maart. Maar ook nieuwe teams kunnen zich uiteraard weer opgeven.

De speeldagen zijn 27 augustus (gelijktijdig met de clubkampioenschappen; met de planning wordt daar zoveel als mogelijk rekening mee gehouden) en 10, 17 en 24 september 2020.

 Hoe ging het ook al weer?

  • Belangrijk uitgangspunt is dat deelnemers een uitdagende wedstrijd kunnen spelen.
  • Competitie en gezelligheid gaan hand in hand.
  • De poules worden vastgesteld door de wedstrijdleiding op basis van de eerdere poule-indeling van maart 2020 en de speelsterkte op het ledenpasje van de nieuwe deelnemers.
  • De wedstrijden worden in poules gespeeld op een vastgesteld tijdstip en duren 5 kwartier. Een belsignaal geeft het einde van de wedstrijd aan; punten worden niet afgespeeld. 
  • Na iedere wedstrijddag worden de uitslagen bijgewerkt en ook wordt er een rating opgemaakt. Deze worden iedere week aan de deelnemers gemaild.
  • Bij verhindering maak je zelf een afspraak met je partner en tegenstanders om een inhaaldatum af te spreken (daartoe wordt aan alle deelnemers voorafgaand aan de eerste ronde een deelnemerslijst toegestuurd, met daarop alle mailadressen en alle telefoonnummers van de spelers). Inhalen kan (bij voorkeur zelfs!) ook op een vrije baan op één van de andere speeldagen (wel van tevoren afstemmen met de organisatie of er vrije banen zijn). Als op een niet-reguliere speeldag wordt ingehaald, moet men gewoon afhangen.
  • Niet onderling vastgestelde wedstrijden worden zo mogelijk door de organisatie vastgesteld op de laatste donderdag van een speelronde.
  • Nadat de poule is uitgespeeld, wordt gekeken welke teams promoveren en degraderen. In de hoogste twee poules en de laagste twee poules promoveren/degraderen niet één maar twee teams.
  • Het is altijd mogelijk om tussentijds, na beëindiging van een competitieronde, in te schrijven voor de volgende ronde.

Wil je deelnemen aan deze competitie (die nu verder gaat met speelronde 2020-04), geef je dan uiterlijk zaterdag 22 augustus, 9.00 uur (voor speelronde 2020-04) op via onderstaand aanmeldformulier