Interne 16+ Mixed – competitie 2022

Beste tennisvrienden,

We gaan weer beginnen met de interne competitie waarvoor u weer van harte uitgenodigd wordt om mee te spelen. Deelname is mogelijk voor leden vanaf 16 jaar, in alle speelsterkten. Ook beginnende leden worden nadrukkelijk uitgenodigd om mee te doen. En zoals we elk jaar doen, vragen we iedereen, ook oud-deelnemers, zich (opnieuw) aan te melden voor de interne competitie.

Op 3 maart 2022 beginnen we weer. Gespeeld wordt met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en de KNLTB. De speeldagen zijn de donderdagen 3, 24 en 31 maart en 7 april (speelronde 2022-01). 10 maart (ALV) en 17 maart (reservering LenteOojeToernooi) zijn geen speeldagen.

Speelronde 2022-02 wordt verspeeld op de donderdagen 5, 12 en 19 mei en 2 juni (26 mei Hemelvaart is geen speeldag). Speelronde 2022-03 wordt verspeeld op de donderdagen 9, 16, 23 en 30 juni. De speelronden ná de vakantie worden nog vastgesteld en hiervoor kun je je ook later aanmelden.

Hoe ging het ook al weer?

  • Belangrijk uitgangspunt is dat deelnemers een uitdagende wedstrijd kunnen spelen.
  • Competitie en gezelligheid gaan hand in hand.
  • De poules worden vastgesteld door de wedstrijdleiding op basis van de eventuele uitslagen van teams van de laatste ronde van 2021 en de speelsterkte op het ledenpasje van de deelnemers.
  • De donderdagavond is de vaste speelavond van deze competitie. Probeer zoveel als mogelijk ook daadwerkelijk de geplande wedstrijden op deze donderdagen te spelen, overmacht daargelaten natuurlijk.
  • De wedstrijden worden in poules gespeeld op een vastgesteld tijdstip en duren 5 kwartier. Een belsignaal geeft het einde van de wedstrijd aan; punten worden niet afgespeeld. 
  • Na iedere wedstrijddag worden de uitslagen bijgewerkt en ook wordt er een rating opgemaakt. Deze worden iedere week aan de deelnemers gemaild dan wel op de website van Napoleon geplaatst.
  • Bij verhindering maak je zelf een afspraak met je partner en tegenstanders om een inhaaldatum af te spreken (daartoe wordt aan alle deelnemers voorafgaand aan de eerste speeldag een deelnemerslijst toegestuurd, met daarop alle mailadressen en alle telefoonnummers van de spelers). Inhalen kan ook op een vrije baan op één van de andere speeldagen (wel van tevoren afstemmen met de organisatie of er vrije banen zijn). Als op een niet-reguliere speeldag wordt ingehaald, moet men gewoon afhangen.
  • Nadat de poule is uitgespeeld, wordt gekeken welke teams promoveren en degraderen. In de hoogste twee poules en de laagste twee poules promoveren/degraderen niet één maar twee teams.
  • Het is altijd mogelijk om tussentijds, na beëindiging van een speelronde, in te schrijven voor de volgende ronde.

Wil je deelnemen aan deze competitie, geef je dan uiterlijk zaterdag 26 februari, 9.00 uur, op via onderstaand aanmeldformulier: