Competitie

Voorjaarscompetitie 2023 De technische commissie (TC) van TV Napoleon  moet tussen 2 en 15 januari 2023 de opgaven voor de voorjaarscompetitie opsturen naar de KNLTB. Om dit zo goed mogelijk te doen moeten we uiterlijk 8 januari de opgaven binnen hebben om de teams samen te kunnen stellen. Leden kunnen als team opgeven. Individueel is ook mogelijk maar we kunnen niet garanderen dat we een team kunnen samenstellen. Leeftijd, speelsterkte en ploegsamenstelling moet dan bij de samenstelling van het team kloppen. Merk op dat de technische commissie de uiteindelijke teamsamenstelling bepaalt maar daarbij wel zoveel als mogelijk rekening houdt met de wensen van de leden. De team opgaven naar de bond moeten voldoen aan het competitie reglement. De belangrijkste regels die de samenstelling van een team bepalen zijn:
  1. Een vereniging is verplicht haar hoogste ploeg in elk van de verschillende competitiesoorten zodanig op te stellen dat op iedere wedstrijddag het puntengemiddelde van deze hoogste ploeg lager is dan of gelijk is aan het puntengemiddelde van iedere lagere ploeg. Het puntengemiddelde van een ploeg wordt bepaald door de speelsterkte van de individuele spelers in een ploeg.
  2. Een vereniging is verplicht haar resterende ploegen in elk van de verschillende competitiesoorten in volgorde van sterkte zo op te stellen dat op iedere wedstrijddag het puntengemiddelde van een lagere ploeg niet meer dan 1 punt lager mag zijn dan het puntengemiddelde van een hogere ploeg.
  3. Het ploeggemiddelde van het team en de resultaten van afgelopen jaar bepalen in welke klasse het team wordt ingedeeld. Dit gaat volgens regels van de KNLTB
  4. Het aantal beschikbare banen.
In de bijlage wordt een overzicht gegeven van de inschrijfmogelijkheden per competitiesoort. De competitierechten die we in 2022 verworven hebben gelden dus weer voor de voorjaarscompetitie in 2023.