Recreatie tennis Ma-Do

Voor de recreanten, die maandag morgen en eventueel donderdag morgen vrij zijn van andere bezigheden,  is er de mogelijkheid een gezellig 1 ½ – 2uur uur te tennissen. (in de koudere periode wordt gestart om 10:00uur en in de warmere periode wordt gestart om 09:30uur)

Meestal is er ergens in mei en of in oktober op een willekeurige maandag morgen spek met eieren. Ook dit is een gezellig samenzijn. De teams worden iedere keer anders ingedeeld. Zodat men zoveel mogelijk met en tegen andere leden tennist.

Er wordt geen rekening gehouden met het speelniveau en ook niet tussen dames en heren. De uitslag wordt geregistreerd en diegene die de meeste punten heeft, wordt gehuldigd met een prijs. (tijdens spek met eieren)

Om iedereen een kans te geven zich op te geven voor de maandag en/of donderdag morgen is er geregeld de mogelijkheid om voor de volgende periode op te geven. Alle leden krijgen hierover een mail.

Indien men zich opgeeft voor een datum, en ingepland is, kan het zijn dat men onverwachts verhinderd is, dan dient men wel zelf te zorgen voor een vervanger, of indien dit niet lukt de andere drie leden op tijd laten weten dat het tennissen niet doorgaat voor die bepaalde datum.

Dit geldt ook indien het slecht weer is en tennissen niet mogelijk is.

Spelregels voor de punten telling.

Per gespeelde wedstrijd krijgt men 1 punt erbij.

De uitslag van het tennissen is de stand na 2 gespeelde sets.

Bij winst krijgen de 2 winnaars 3 punten.

Bij het niet doorgaan van 1 wedstrijd doordat 1 lid heeft moeten afzeggen, dan krijgen de andere drie leden ieder 2 punten.

Bij het staken van 1 wedstrijd door 1 lid, dan krijgen de andere 3 leden 2 punt.

Bij gelijk spel krijgen alle 4 de spelers 1 punt.

Bij verlies krijgen de 2 verliezers 0 punten.

Uitslag doorgeven aan Harry Geraedts. Mail: : h.geraedts@home.nl

De telling wordt bijgehouden a.d.h. van het aantal behaalde punten gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden.