Interne 16+ mixed competitie

Beste Tennisvrienden

Bijgaand het pouleschema, het baanschema en de rating voor de tweede speelronde (2022-02) van de interne competitie met de uitslagen van de derde speeldag. We spelen ook deze ronde weer in 8 poules. Door een vergissing is er één poule met slechts drie teams. Er was geen mogelijkheid meer dit te veranderen. In sommige poules kon geen rekening worden gehouden met alle verhinderingen, omdat deze elkaar bijvoorbeeld uit sloten. Het verzoek is daar waar aan de orde in onderling overleg een andere speeldag of speeltijd te vinden.  

Naar aanleiding van vragen en opmerkingen van deelnemers is besloten op alle speeldagen om 19.00 uur te beginnen met de eerste wedstrijden. Dat geldt dus ook voor de speeldagen waarbij er op een avond slechts twee speelronden zijn gepland. Voor het overige is alles bij het oude gebleven; het gaat nog steeds om het spelen van uitdagende en sportieve tenniswedstrijden! 

Hoe ging het ook al weer?

  • Belangrijk uitgangspunt is dat deelnemers een uitdagende wedstrijd kunnen spelen.
  • Competitie en gezelligheid gaan hand in hand.
  • De poules worden vastgesteld door de wedstrijdleiding op basis van de eventuele uitslagen van teams van speelronde 2022-01 (pouleschema en rating) en de speelsterkte op het ledenpasje van de deelnemers.
  • De donderdagavond is de vaste speelavond van deze competitie. Probeer zoveel als mogelijk ook daadwerkelijk de geplande wedstrijden op deze donderdagen te spelen, overmacht daargelaten natuurlijk.
  • De wedstrijden worden in poules gespeeld op een vastgesteld tijdstip en duren 5 kwartier. Een belsignaal geeft het einde van de wedstrijd aan; punten worden niet afgespeeld. 
  • Na iedere wedstrijddag worden de uitslagen bijgewerkt en ook wordt er een rating opgemaakt. Deze worden iedere week aan de deelnemers gemaild dan wel op de website van Napoleon geplaatst.
  • Bij verhindering maak je zelf een afspraak met je partner en tegenstanders om een inhaaldatum af te spreken (daartoe wordt aan alle deelnemers voorafgaand aan de eerste speeldag een deelnemerslijst toegestuurd, met daarop alle mailadressen en alle telefoonnummers van de spelers). Inhalen kan ook op een vrije baan op één van de andere speeldagen (wel van tevoren afstemmen met de organisatie of er vrije banen zijn). Als op een niet-reguliere speeldag wordt ingehaald, moet men gewoon afhangen.
  • Nadat de poule is uitgespeeld, wordt gekeken welke teams promoveren en degraderen. In de hoogste twee poules en de laagste twee poules promoveren/degraderen niet één maar twee teams.
  • Het is altijd mogelijk om tussentijds, na beëindiging van een speelronde, in te schrijven voor de volgende ronde.

We wensen iedereen weer veel succes en veel tennisplezier!

Vriendelijke groet,

Rafke, Mart, Martin, Eric en Chris