Interne 16+ mixed competitie

Aan alle deelnemers van de interne competitie van Tennisvereniging Napoleon.

Hierbij het pouleschema, het baanschema en de rating van deze speelronde (2020-05) met de uitslagen van de tweede speeldag. We spelen in 9 poules (7 poules van 4 teams, 1 van 5 teams en 1 van 3 teams. In deze poule wordt daarom een volledige competitie gespeeld, waardoor je twee keer tegen elkaar speelt (in het schema zijn de wedstrijden in de poule daarom in rood en blauw aangegeven).

Bij de indeling van de poules is rekening gehouden met de einduitslag van de vierde speelronde (pouleschema en rating). Door de deelname van enkele nieuwe teams (ingedeeld onder andere op basis van de speelsterkte op het spelerspasje) is het aantal poules groter dan in de vierde speelronde. Daarom lijkt het dat bij sommige teams onvoldoende rekening is gehouden met promotie en degradatie. Dit lijkt echter maar zo, en is vertekend omdat het aantal poules is uitgebreid.

In de schema’s kun je nakijken wanneer je je wedstrijden moet spelen. Bij de indeling is zoveel als mogelijk rekening gehouden met de opgegeven verhinderingen en/of voorkeuren. Dat lukte echter niet in alle gevallen, bijvoorbeeld bij de vele deelnemers die op donderdag trainen maar ook bij degenen die liever niet om 21.30 uur spelen. Bij het spelen in een groter aantal poules is het noodzakelijk drie ronden op een avond te spelen, en derhalve worden er ook partijen om 21.30 uur vastgesteld.

Ingeval een wedstrijd onderling verplaatst wordt of uitvalt op een dag, dat dan graag tijdig per mail doorgeven aan Martin èn Chris; dan kan dat in het schema gewijzigd worden en kunnen eventuele vrijvallende banen ook uit “afhangbord” gehaald worden. Dan kunnen deze banen weer door andere, niet aan de interne competitie deelnemende leden, gebruikt worden.

Nog even om het geheugen op te frissen de uitleg hoe het ook alweer werkt. EN NIEUW, MAAR ERG BELANGRIJK, IS PUNT 10, AANGEVULD MET DE RICHTLIJN DAT DE KANTINE MINIMAAL DE KOMENDE DRIE WEKEN GESLOTEN IS ALS GEVOLG VAN DE STRENGERE CORONA-RICHTLIJNEN.

  1. Deze ronde van de competitie wordt gespeeld op de volgende donderdagen: 1, 8, 15 en 29 oktober (22 oktober geen speeldag in verband met de herfstvakantie).
  2. De poules zijn door de wedstrijdleiding zoveel als mogelijk vastgesteld op basis van de uitslagen van september 2020 alsmede op basis van de speelsterkte van de nieuwe teams.
  3. De wedstrijden duren 5 kwartier. De punten worden doorgeteld. Het einde van de speeltijd wordt met een belsignaal aangegeven. Bij het belsignaal wordt de wedstrijd beëindigd; de rally of andere punten worden niet uitgespeeld.
  4. Na iedere wedstrijddag worden de uitslagen bijgewerkt en ook wordt er een rating opgemaakt. Deze worden iedere week aan de deelnemers gemaild dan wel op de website van Napoleon gepubliceerd.
  5. Bij verhindering maak je zelf een afspraak met je partner en je tegenstanders om een inhaaldatum af te spreken. Inhalen kan op een vrije baan op één van de andere speeldagen of, indien het te druk zou worden op het park, op een andere dag. Dan moeten de spelers zelf via afhangbord een baan reserveren.
  6. Niet onderling vastgestelde wedstrijden worden zo mogelijk door de organisatie vastgesteld op de laatste donderdag van een speelronde.
  7. Nadat de poule is uitgespeeld wordt gekeken welke teams promoveren en degraderen. In de hoogste twee poules en de laagste twee poules promoveren/degraderen niet één maar twee teams.
  8. Na de (vijfde) ronde volgt nog één speelronde. Hiervoor kun je je later opgeven.
  9. Het is altijd mogelijk om tussentijds, na beëindiging van een speelronde, in te schrijven voor de volgende ronde.
  10. BIJ DE WEDSTRIJDEN EN HET GEBRUIK VAN DE BANEN ALSMEDE BIJ HET GEBRUIK VAN HET TENNISPARK DIENT EEN IEDER DE VEILIGHEIDSRICHTLIJNEN VAN HET RIVM EN DE KNLTB, ALSMEDE EVENTUELE AANWIJZINGEN VAN OF NAMENS HET BESTUUR TEN AANZIEN VAN HET CORONAVIRUS IN ACHT TE NEMEN. DEZE RICHTLIJNEN GELDEN OVERIGENS BIJ ALLE ACTIVITEITEN OP HET TENNISPARK. NADRUKKELIJK WORDT OPGEMERKT DAT DE KANTINE MINIMAAL VOOR DE KOMENDE DRIE WEKEN GESLOTEN IS.

Maar gelukkig mogen we nog wel tennissen. Wij vertrouwen erop dat iedereen zich aan de richtlijnen houdt.

Iedereen weer veel succes!

Marieke, Eric, Mart, Martin en Chris