Interne 16+ mixed competitie

Aan alle deelnemers van de interne competitie van Tennisvereniging Napoleon.

De eerste speeldag van de interne competitie (5 maart) is in zijn geheel verregend. Daarom hebben we besloten het hele speelschema van 5 maart te verplaatsen naar donderdag 16 april. En alle partijen staan op dezelfde speeltijd als die van 5 maart. Mocht je 16 april niet kunnen of verhinderd zijn, dan kunnen jullie op gelijke wijze zoals altijd weer in onderling overleg een nieuwe datum /speeltijd vaststellen. Laat even weten wat dat dan geworden is. 

Hierbij het aangepaste pouleschema, het baanschema en de rating van de eerste speelronde (2020-01) van de interne competitie. We starten dit seizoen al gelijk met 9 poules. Bij de indeling van de poules is zoals gebruikelijk rekening gehouden met de eindstanden van 2019 alsmede met de sterkte van de nieuwe teams.

In de schema’s kun je nakijken wanneer je je wedstrijden voor de interne competitie moet spelen. Bij de indeling is zoveel als mogelijk rekening gehouden met de opgegeven verhinderingen en/of voorkeuren, maar dat lukte echter niet in alle gevallen. Ingeval een wedstrijd onderling verplaatst wordt of uitvalt op een dag, dat dan graag tijdig per mail doorgeven aan Martin èn Chris; dan kan dat in het schema gewijzigd worden en kunnen eventuele vrijvallende banen ook uit “afhangbord” gehaald worden. Dan kunnen deze banen weer door andere, niet aan de interne competitie deelnemende leden, gebruikt worden. Zie overigens ook onder (5) hieronder.

Nog even om het geheugen op te frissen de uitleg hoe het ook alweer werkt:

  1. De eerste ronde van de competitie wordt gespeeld op de volgende donderdagen: 5, 12 en 26 maart en 2 en 16 april 2020 (19 maart geen speeldag i.v.m. het 3de Lente-Ooje toernooi).
  2. De poules zijn door de wedstrijdleiding zoveel als mogelijk vastgesteld op basis van de uitslagen van het afgelopen jaar alsmede op basis van de speelsterkte van de nieuwe teams.
  3. De wedstrijden duren 5 kwartier. De punten worden doorgeteld. Het einde van de speeltijd wordt met een belsignaal aangegeven. Bij het belsignaal wordt de wedstrijd beëindigd; de rally of andere punten worden niet uitgespeeld.
  4. Na iedere wedstrijddag worden de uitslagen bijgewerkt en ook wordt er een rating opgemaakt. Deze worden iedere week aan de deelnemers gemaild dan wel op de website van Napoleon gepubliceerd.
  5. Bij verhindering maak je zelf een afspraak met je partner en je tegenstanders om een inhaaldatum af te spreken. Inhalen kan (bij voorkeur zelfs!) ook op een vrije baan op één van de andere speeldagen (op donderdag – wel van tevoren afstemmen met de organisatie of er vrije banen zijn). Voor de meeste deelnemers is het het leukste om zoveel als mogelijk de wedstrijden op de geplande dag en tijd of in ieder geval op een donderdag te spelen. En ook de kantinebezetting is daarop afgestemd. Laat even weten als er partijen uitvallen of verplaatst worden, dan kunnen die lege plekken in het schema worden opgenomen en kunnen anderen weer op die tijden een wedstrijd afspreken.
  6. Niet onderling vastgestelde wedstrijden worden zo mogelijk door de organisatie vastgesteld op de laatste donderdag van een speelronde.
  7. Nadat de poule is uitgespeeld wordt gekeken welke teams promoveren en degraderen. In de hoogste twee poules en de laagste twee poules promoveren/ degraderen niet één maar twee teams.
  8. Na de eerste ronde volgen nog vijf speelronden. Hiervoor kun je je later opgeven.
  9. Het is altijd mogelijk om tussentijds, na beëindiging van een speelronde, in te schrijven voor de volgende ronde.

Iedereen weer veel succes!

Marieke, Eric, Mart, Martin en Chris