Interne 16+ mixed competitie

Beste tennisvrienden,

Bijgaand het pouleschema, baanschema en de rating van de tweede speelronde van de interne competitie, met de uitslagen van de derde ronde. Gespeeld wordt – belangrijk!- met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en de KNLTB.

Op de eerste en tweede speeldag zijn diverse wedstrijden niet gespeeld. De volgende ronde van de interne competitie (2021-03) wordt aansluitend aan de huidige ronde gespeeld en begint derhalve op donderdag 30 september (speeldagen zijn 30 september, 7, 14 en 21 oktober 2021). Het verzoek is derhalve om de inhaalwedstrijden van de huidige ronde tijdig onderling af te spreken en te spelen. Voor wie graag op de donderdagen wil inhalen: dit najaar is er geen training op donderdag en kun je eventueel dus ook die dag inhalen (zelf afhangen, maximale tijd voor afhangen met 4 personen is een uur).

En dan gaan we er net zoals afgelopen keer van uit dat degenen die deze ronde meegespeeld hebben ook de volgende ronde meespelen. Mocht je niet mee kunnen / willen spelen, mocht de samenstelling van een team veranderen of wil je de volgende ronde mee gaan spelen, geef dit dan uiterlijk zaterdag 24 september 2021, 09.00 uur, door. Dit in verband met de indeling en de planning van de komende speelronde.

Hoe ging het ook al weer?

  • Belangrijk uitgangspunt is dat deelnemers een uitdagende wedstrijd kunnen spelen.
  • Competitie en gezelligheid gaan hand in hand.
  • De poules worden vastgesteld door de wedstrijdleiding op basis van de einduitslagen van speelronde 2021-01 (pouleschema en rating) en de speelsterkte op het ledenpasje van de deelnemers.
  • De wedstrijden worden in poules gespeeld op een vastgesteld tijdstip en duren 5 kwartier. Een belsignaal geeft het einde van de wedstrijd aan; punten worden niet afgespeeld. 
  • Na iedere wedstrijddag worden de uitslagen bijgewerkt en ook wordt er een rating opgemaakt. Deze worden iedere week aan de deelnemers gemaild dan wel op de website van Napoleon geplaatst.
  • Bij verhindering maak je zelf een afspraak met je partner en tegenstanders om een inhaaldatum af te spreken (daartoe wordt aan alle deelnemers voorafgaand aan de eerste speeldag een deelnemerslijst toegestuurd, met daarop alle mailadressen en alle telefoonnummers van de spelers). Inhalen kan ook op een vrije baan op één van de andere speeldagen (wel van tevoren afstemmen met de organisatie of er vrije banen zijn). Als op een niet-reguliere speeldag wordt ingehaald, moet men gewoon afhangen.
  • Nadat de poule is uitgespeeld, wordt gekeken welke teams promoveren en degraderen. In de hoogste twee poules en de laagste twee poules promoveren/degraderen niet één maar twee teams.
  • Het is altijd mogelijk om tussentijds, na beëindiging van een competitieronde, in te schrijven voor de volgende ronde.